Nederlands

Het Wagnergenootschap Nederland heeft in 2016, ter gelegenheid van zijn 55-jarig bestaan en vanwege de lange Wagnertraditie in Nederland, deze prijs in het leven geroepen voor het Internationaal Vocalisten Concours 's-Hertogenbosch: de WAGNERPRIJS VAN NEDERLAND.

De prijs is veiliggesteld voor een periode van tien jaar en wordt ter beschikking gesteld voor de elke twee jaar plaatsvindende Opera-editie van het IVC .

Met de Wagnerprijs Nederland willen het Wagnergenootschap Nederland (WGN) en de Richard Wagner Stichting Nederland (RWSN) het werk van deze componist extra onder de aandacht brengen van zowel publiek als musici, en jonge zangers te stimuleren zich in dit vakgebied te bekwamen.

Deze educatieve prijs (€ 5.000) is gericht op de verdere ontwikkeling en professionalisering van de talentvolle winnaar, in het specifieke Wagnerrepertoire. De prijs wordt uitgereikt aan de kandidaat die als beste vertolker van een Wagner-operafragment op het concours is beoordeeld en die qua stem geschikt is het werk van Richard Wagner uit te voeren. De Wagnerprijs van Nederland draagt bij in de kosten van studielessen/coaching bij een internationaal erkende Wagnerspecialist.

De winnaar dient in principe de finale te halen, doch is tenminste toegelaten tot de halve finale.Toggle Titel Plaatsingsdatum
default Silvia Sequeira Elsa is zeker de eerste rol die ik ga zingen kopie (359 downloads)
default Interview Claire Barnett Jones door Minze bij de Weg kopie (320 downloads)
default Interview Helena Koonings door Minze bij de Weg (315 downloads)
pdf Beschrijving en Procedures Wagnerprijs Ned 2018 (2317 downloads)
pdf Achtergrondinfo ter introductie Wagner in Nederland (2863 downloads)
pdf Introductie van het Internationaal Vocalisten Concours (2335 downloads)
pdf Uitreiking Wagnerprijs op het IVC in Den Bosch door Leo Cornelissen (2326 downloads)
pdf Interview Eunkyong Lim door Minze bij de Weg (2365 downloads)